Algemene informatie Apple

Apple is één van de bekendste bedrijven ter wereld. De naam Apple hoeft maar genoemd te worden en iedereen weet waar het over gaat. Het bedrijf Apple is opgericht door drie heren in 1976 in Amerika. De drie oprichters waren de alom bekende Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Het drietal is samengekomen om een personal computer te aan ontwikkelen. De bedoeling was natuurlijk om deze personal computer te gaan verkopen om zo geld te gaan verdienen. Helaas liep dit anders. Er was geen enkel bedrijf geïnteresseerd in de ontwikkelde personal computer. Wel verliep de samenwerking tussen het drietal erg prettig en zodoende zijn ze een eigen bedrijf gestart. Dit bedrijf kreeg de naam Apple Computers. Het eerste echte product dat door Apple Computers op de markt werd gebracht was de Apple II. De Apple II was de eerste computer ter wereld met een plastic kast. Iedereen was hier van onder de indruk en vanaf dat moment werd Apple Computers ook echt geaccepteerd als een bedrijf. Apple Computers groeide vanaf dat moment erg snel. Het drietal koos ervoor om de naam te veranderen naar Apple Computers Inc. In 2007 onderging het bedrijf opnieuw een naamsverandering. Vanaf dat moment kreeg het bedrijf de naam Apple Inc. Hier werd bewust voor gekozen, aangezien Apple zich niet alleen maar met computers bezig hield, zoals de naam eigenlijk aangaf. Op dit moment kent iedereen Apple natuurlijk door de iPhone. Apple is dan ook een hele belangrijke speler op de markt van mobiele telefonie. Het bedrijf Apple Inc. is actief in vele verschillende landen en het bedrijf heeft maar liefst meer dan 80.000 werknemers.

Smartphones en abonnementen

Tegenwoordig kan niemand meer om de iPhone heen. De iPhone is naar alle waarschijnlijkheid wel de meest bekende smartphone ter wereld. Ook is de iPhone de meest gebruikte smartphone ter wereld. De allereerste iPhone is uitgebracht in 2007. Dat was het begin van het succes. Op dit moment is de iPhone 6 al in ontwikkeling. Apple Inc. brengt haar oudere iPhones niet meer uit. De oudste iPhone die nog te verkrijgen is, is de iPhone 4 en de iPhone 4S. Niet alle aanbieders bieden deze oudere versies nog aan. De iPhone 4 en 4S zijn ook de enigste iPhones die vaker los worden gekocht. Dit komt, doordat de aanschafprijs van deze toestellen een behoorlijk stuk is gedaald. De opvolger van de iPhone 4 en 4s is de iPhone 5. Apple heeft er voor gekozen om van de iPhone 5 nog twee nieuwere versies uit te brengen, namelijk de iPhone 5C en de iPhone 5S. Deze laatste twee varianten zijn als laatst uitgebracht door Apple Inc. De iPhone 5C is een wat luxere versie en de iPhone 5S is een wat goedkopere versie. Hierdoor kan Apple Inc. een hele brede doelgroep kennis laten maken met deze toestellen. Op dit moment is Apple Inc dus bezig met het ontwikkelen van de iPhone 6.

Doordat de iPhone een hoge aanschafprijs heeft, worden deze toestellen voornamelijk afgenomen in combinatie met een abonnement. Alle aanbieders bieden de iPhone aan, dus zodoende heeft de gebruiker veel keus. Vergelijk wel altijd van te voren even de aanbieders om niet voor verrassingen te komen staan. Over het algemeen wordt de iPhone aangeboden met een tweejarig abonnement. Natuurlijk kan de gebruiker kiezen voor een éénjarig abonnement, maar dan moet de gebruiker vaak nog wel een behoorlijk bedrag bij betalen voor het toestel. De gebruiker kan daarnaast zelf bepalen hoe het abonnement wordt opgesteld.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem waar Apple Inc. haar iPhone op laat draaien, heeft de naam iOs. Het leuke hieraan is, dat Apple Inc. dit systeem zelf heeft ontwikkeld. De nieuwste iPhone draait op iOs 7 en er gaan al geruchten dat de volgende versie in de maak is.