Smartphones blijven zich op verschillende gebieden ontwikkelen, één hiervan is de camera. Telecombedrijven blijven de consumenten verbazen met de kwaliteit van de camera’s in nieuwe smartphones. De kwaliteit waarmee de foto’s worden gemaakt is zo goed dat het richting het niveau van de camera’s van topmerken Nikon en Canon gaat. 

Het gemak van de smartphone camera
Tijdens een reis in het buitenland is natuurlijk de wens om zo min mogelijk gewicht op de schouders te dragen. Daarbij weegt een semiprofessionele camera van bijvoorbeeld de topmerken; Nikon, Canon of Sony nogal wat. Daarnaast zijn de spiegelreflexcamera’s moeilijk mee te nemen tijdens een fietstocht of bij het wandelen door de stad. Dit is veel gemakkelijker met een smartphone op zak die de kwaliteit van de camera evenaart. Vandaag de dag heeft bijna iedereen een telefoon op zak dat beschikt over een camera van uitstekende kwaliteit. Het is dan ook zonde om twee goede camera’s mee te nemen. Een andere reden is het gemakkelijk delen van de foto’s, de afbeeldingen kunnen vanaf de smartphone op social media geplaatst worden of op de computer worden gezet. 

Smartphones met kwaliteit camera’s

De kwaliteit van de smartphones worden vaak op de verkeerde aspecten beoordeeld. De hoeveelheid camera’s op de smartphone zegt niks over de kwaliteit, dit is vaak een marketingstunt. Het voordeel van meerdere camera’s is het inzoomen zonder kwaliteit ervoor in te leveren. De megapixels zijn ook niet het belangrijkste voor een goede camera, andere onderdelen hebben ook invloed op de kwaliteit van de foto. Een voorbeeld hiervan is de iPhone Xs die over 12 megapixel beschikt. Er zijn meerdere smartphones die over meer megapixels beschikken, wat kan komen door de camerasensor, de sensor vangt het licht op die hij omzet in elektrische signalen. Een grotere sensor vangt meer licht op en zorgt voor meer detail in de foto. Daarnaast is het diafragma, die de hoeveelheid licht bepaalt en een indicatie geeft aan hoe de camera in donkere omstandigheden foto’s maakt. 

De vergelijking tussen smartphones

Smartphones worden op verschillende gebieden vergeleken voordat de consument overgaat tot aankoop. Telefoonabonnementen worden zo samen met sim only vergelijken, om te kijken voor de beste deals. Naast de camera’s, snelheid en de grote van het toestel als de grote van de opslagruimte en batterij. Naast de interne specificaties van de smartphone moet er ook gekeken worden naar de abonnementen voor de smartphone. Worden er veel belminuten en MB’s in de maand verbruikt en wordt er gekozen voor een mobiele telefoonabonnement of is een Prepaid tegoed voordeliger? Indien er al een toestel aangeschaft is, is een Sim Only abonnement voor de hand liggend. Per maand wordt er bij een Sim Only abonnement een hoeveelheid belminuten en MB’s op de simkaart gezet die zelf samengesteld kan worden.