Algemene informatie HTC

HTC is net als vele andere bedrijven, een bedrijf dat zich eerder met hele andere zaken bezig hield dan het ontwikkelen van mobiele telefoons. HTC hield zich namelijk eerder bezig, met het maken van PDA’s. Deze maakten zij voor andere bedrijven. HTC was toen der tijd nog niet zo heel bekend.
Het bedrijf HTC werd opgericht in 1997 in Taiwan door twee heren genaamd Cher Wang en Peter Chou. Deze twee heren vonden de mobiele markt op een gegeven moment toch wel interessant en wilde wel een gokje wagen. HTC ging zich ook begeven op deze markt. Dit is een goede keuze geweest aangezien HTC op dit moment mee draait in de top van deze markt. Toch heeft HTC ook andere tijden gekend. In 2012 ging het namelijk een heel stuk minder met HTC. De smartphones die door HTC werden uitgebracht, vielen totaal niet in de smaak bij de gebruikers. In het jaar 2012 viel de omzet dan ook enorm tegen en er moest iets gebeuren, anders zou het mis gaan met het bedrijf. HTC kwam toen tot de conclusie om een compleet nieuwe lijn uit te gaan brengen. Deze lijn kreeg de naam One. HTC was erg gespannen, maar al snel bleek dat HTC hier er goed aan had gedaan. De HTC One viel namelijk meteen in de smaak bij de gebruikers. Ook de opvolger de HTC One M8 is enorm populair. Er kan dus daadwerkelijk worden gezegd, dat de lijn One HTC weer helemaal op de kaart heeft gezet.

Verschillende smartphones en abonnementen

HTC is pas op een later tijdstip begonnen met het ontwikkelen van mobiele telefoons, maar toch heeft het bedrijf al behoorlijk wat modellen op haar naam staan. HTC begon al snel met het uitbrengen van speciale lijnen. Binnen deze lijnen werden er verschillende modellen uitgebracht. Zo werkte HTC eerder met de lijn Desire, Sensation en Touch. Vanaf 2013 is HTC dus begonnen met de lijn One. Deze lijn deed gelukkig waar het voor bedoeld was, HTC weer terug op de kaart zetten.
De HTC One was en is nog steeds een erg populaire smartphone. De opvolger van dit toestel moet er natuurlijk voor gaan zorgen dat de goede status van HTC steviger wordt weggezet. Als opvolger heeft HTC gekozen voor de HTC One M8. Dit toestel is dus de nieuwste smartphone van HTC en deze is nog beter dan haar voorganger. Dit toestel heeft een groter scherm, van maar liefst 5 inch. Ook heeft het toestel natuurlijk een camera aan de voor- en achterkant om vele foto’s mee te kunnen maken. Ook heeft HTC er voor gekozen om de capaciteit van de batterij te vergroten. HTC weet namelijk, hoe belangrijk de smartphone is voor de gebruiker. Niemand wil gedurende de dag met een lege batterij te komen zitten. Hier heeft HTC goed over nagedacht.

De toestellen van HTC kunnen op twee verschillende manieren worden afgenomen. De toestellen kunnen namelijk los worden gekocht, of ze kunnen worden afgenomen in combinatie met een abonnement. De meeste gebruikers kiezen voor het laatste. Dit onder andere, omdat de aanschafprijs van de nieuwere modellen behoorlijk hoog zijn. Bij een abonnement betaald de gebruiker vaste maandelijkse kosten. Af en toe wordt er ook een bijdrage voor het toestel gevraagd, maar dit is verschillend per abonnement. Elke gebruiker kan zelf bepalen wat de duur wordt van het abonnement en hoe deze wordt ingevuld. Ook heeft de gebruiker de vrijheid om zelf te kiezen bij welke aanbieder het abonnement wordt afgesloten.

Besturingssysteem HTC

De toestellen van HTC draaien op het besturingssysteem van Android. Dit is een erg bekend besturingssysteem waar meerdere aanbieders gebruik van maken. Dit systeem is ontwikkeld door Google en zodoende worden er ook verschillende applicaties van Google aangetroffen op de smartphones. Op dit moment is Android KitKat 4.4.2. de laatst uitgebrachte versie van dit besturingssysteem.