HTC One mini 2

Tegenwoordig is HTC niet meer weg te denken uit de mobiele telefonie markt. Dit heeft HC dan ook helemaal aan haar zelf te danken. De smartphones door HTC worden uitgebracht zijn erg populair en worden dan ook veel afgenomen. Toch is dit niet altijd het geval geweest voor HTC. HTC heeft namelijk een mindere periode gekend. De uitgebrachte mobiele telefoons sloegen op de één of andere manier niet aan, maar hierdoor leed HTC natuurlijk wel een verlies. Het was al heel snel duidelijk dat er snel iets moest veranderen binnen het bedrijf, anders zou het de verkeerde kant op gaan. HTC heeft toen echt even de tijd genomen om een nieuwe lijn voor te bereiden en hier heeft HTC erg goed aan gedaan. HTC kwam namelijk met de lijn HTC One en tot nu toe zijn alle toestellen uit deze lijn erg populair. De eerste smartphone uit deze lijn was de HTC One, met als opvolger de HTC One M8. HTC heeft er ook voor gekozen om compactere versies van deze toestellen uit te brengen om zo een erg brede doelgroep te kunnen bereiken. Zodoende brengt HTC mini varianten van deze toestellen uit. Als eerste de HTC One mini en even geleden heeft HTC de HTC One mini 2 uitgebracht. De HTC One mini 2 is de compactere versie van de populaire HTC One M8. Natuurlijk zal dit toestel ook voorzien zijn van goede specificaties, want dat zijn we natuurlijk gewend van HTC.

Modellen, uitvoeringen en prijs

HTC heeft er voor gekozen om de HTC One mini 2 in drie verschillende kleuren uit te brengen. Het toestel is namelijk te verkrijgen in de kleuren zilver, goud en grijs. De gouden variant zal qua aanschafprijs iets duurder zijn. Wat precies de aanschafprijs van dit toestel is, daar komen we zo op terug. De HTC One mini 2 wordt standaard geleverd met een werkgeheugen van 1 GB en een opslaggeheugen van 16 GB. Dit is een behoorlijk opslaggeheugen voor een compact toestel. Het opslaggeheugen is dan ook nog eens uit te breiden, door middel van een microSD kaart. Deze kaart is te verkrijgen in verschillende GB, om zo het geheugen uit te kunnen breiden.
Doordat het toestel iets compacter is, is het toestel natuurlijk iets kleiner dan de HTC One M8. De HTC One mini heeft een lengte van 137 mm, een breedte van 65 mm en de smartphone is 10,6 mm dik. De aanschafprijs van het toestel is natuurlijk niet onbelangrijk. Zo is de HTC One mini 2 te verkrijgen vanaf € 400,-. Het toestel kan da los worden afgenomen, of er kan worden gekozen voor een abonnement. Een abonnement is ideaal, aangezien het toestel er vaak gratis bij wordt verkregen. Ook zijn alle abonnementen tegenwoordig goed met elkaar te vergelijk, zodat er altijd de beste keus wordt gemaakt.

Plus- en minpunten van de HTC One mini 2

Een pluspunt van de HTC One mini 2 is toch echt de aanschafprijs. Voor deze prijs krijgt de gebruiker namelijk heel wat. Het toestel is da misschien iets compacter, maar daar tegenover staat dat het toestel erg krachtig is en goede specificaties heeft.

Een minpunt van de HTC One mini is dat het toestel wat aan de zware kant is. Het toestel weegt namelijk 137 gram.

Specificaties

De HTC One mini 2 draait op het besturingssysteem Android 4.4 KitKat, met een aanvulling van Sense 6. Het toestel heeft een Snapdragon 400 1,2 GHz quadcore processor en het toestel kan draaien op het 4G netwerk. Het scherm is een super-lcd-scherm met 4,5 inch. Aan de voorkant zit een camera van 5 megapixels en aan de achterkant een camera van 13 megapixels.