Algemene informatie Huawei

Huawei draait nog niet zolang mee in de mobiele telefonie branche, maar het bedrijf timmert behoorlijk aan de weg. Binnen een redelijk korte tijd heeft Huawei al een goede positie weten te bemachtigen in deze markt. Huawei is namelijk pas sinds 2012 actief in deze branche, terwijl het bedrijf Huawei al in 1987 is opgericht. Voor de tijd richtte het bedrijf Huawei zich namelijk alleen maar op de zakelijke markt. Hierin leverde Huawei netwerken af aan bedrijven. En dan niet zomaar een aantal bedrijven, Huawei leverde namelijk ook netwerken aan KPN. Toch wilde Huawei ook eens wat anders proberen en werd er gekozen voor de consumenten markt. Huawei had al wel snel in de gaten dat ze de markt van mobiele telefonie niet zomaar konden betreden. Er is namelijk erg veel concurrentie in deze markt. Zodoende heeft Huawei er voor gekozen om goedkopere smartphones aan te bieden, maar deze smartphones zullen wel voorzien zijn van de laatste snufjes en specificaties. Zo wil Huawei de concurrentie aangaan. Door het leveren van goede smartphones tegen een lagere prijs dan de concurrentie. Huawei wil op deze manier bekendheid krijgen in heel de wereld.

Alle smartphones en abonnementen

Huawei heeft al een aantal verschillende mobiele telefoons en smartphones uitgebracht. De telefoons die zij hebben uitgebracht, vallen allemaal onder de lijn Ascend. Huawei heeft er bewust voor gekozen om de telefoons binnen één bepaalde lijn uit te brengen, om zo de naamsbekendheid vast te kunnen houden. Hauwei heeft de lijn Ascend nog weer opgedeeld in een viertal segmenten. Deze vier segmenten hebben de volgende aanduidingen: Young, Gold, Platinum en Daimond. De verschillend in deze segmenten zijn onder andere de prijs en de luxe van het toestel. Op deze manier is het voor Huawei namelijk mogelijk om een grotere doelgroep aan te spreken. Op dit moment is Huawei actief in het platinum segment. De nieuwste smartphone die door Huawei is uitgebracht, is namelijk de Huawei Ascend P7. De Huawei Ascend P7 is op dit moment de dunste smartphone die te verkrijgen is. De afmetingen van dit toestel, zijn dan ook ideaal. Het toestel heeft namelijk een lengte van 139,8 mm, een breedte van 68,8 mm en het toestel is maar 6,5 mm dun. De Huawei Ascend P7 is natuurlijk ook voorzien van een camera aan de voor en achterkant. Er kunnen dus de nodige selfies worden geschoten met dit toestel. Wat misschien nog wel het leukste is aan dit nieuwe toestel, is de aanschafprijs. De aanschafprijs is namelijk maar € 449,- en voor dit bedrag krijgt de gebruiker een hele goede smartphone.

De toestellen die Huawei uitbrengt vallen in een lagere prijsklasse. Toch worden de toestellen van Huawei voornamelijk afgenomen in combinatie met een abonnement. Bij een abonnement kan de gebruiker zelf bepalen hoeveel belminuten er kunnen worden verbruikt. Zo kan elke gebruiker dit aanpassen naar eigen gebruik. Dit geld ook voor het internetverbruik. Hiermee kan de gebruiker ook zelf bepalen hoeveel mb’s er per maand kunnen worden verbruikt. Vaak hebben de verschillende aanbieders, leuke aanbiedingen waardoor de kosten ook nog eens wat lager uit kunnen vallen. Per maand wordt er dan een vast bedrag berekend dat betaald moet worden.

Besturingssysteem Huawei

Ook Huawei maakt gebruik van het besturingssysteem Android. Dit systeem is door Google bedacht en ontwikkeld. Op de smartphones van Huawei worden dan ook verschillende applicaties van Google aangeboden, zoals Google Maps en de Google Play Store. Vanuit de Google Play Store kan de gebruiker vele leuke apps downloaden.