Algemene informatie LG

LG is een Zuid-Koreaans bedrijf dat is opgericht in 1947. LG is altijd in meerdere sectoren actief geweest. De meeste mensen zullen LG oorspronkelijk kennen van de elektronica producten. LG levert namelijk onder andere nog steeds televisies, wasmachines en koelkasten. LG is ook nog actief in andere sectoren, zoals chemie, financiering en energievoorziening. Toch zijn de meeste mensen daar niet van op de hoogte. De naam LG is eigenlijk een afkorting, want het bedrijf heeft officieel de naam Lucky Star. Dit duurde tot 1995 en toen was LG deze naam zat. Het bedrijf heeft toen besloten om alleen nog maar LG te gebruiken als naam. Vanaf de jaren 90 is LG zich ook gaan richten op de mobiele telefonie markt. Het ws natuurlijk een mijlpal, toen LG haar eerste mobiele telefoon uitbracht. Tegenwoordig levert LG ook luxe smartphones en kan zij de concurrentie makkelijk aan. LG heeft een pakkende slogan die de mensen goed bij blijft, namelijk Life’s Good.

Smartphones en abonnementen

Het Zuid-Koreaanse bedrijf LG heeft natuurlijk al een behoorlijk aantal mobiele telefoons uitgebracht. Ze zijn dan ook al een tijdje actief in deze branche. LG heeft natuurlijk ook de hele verandering meegemaakt in deze markt. De eerste mobiele telefoons die door LG zijn uitgebracht waren natuurlijk behoorlijk groot en simpel. Toen der tijd vonden gebruikers het alleen belangrijk dat ze konden bellen met hun telefoon en dat ze bereikbaar waren. De jaren gingen voorbij en de telefoons veranderden mee. Er werden steeds meer applicaties aan de telefoons toegevoegd. Tegenwoordig zijn de smartphones die LG uitbrengt voorzien van allerlei applicaties. Toch vindt LG het ook belangrijk dat de gebruikers die een wat minder luxe telefoon willen, ook bij LG terecht kunnen. Zodoende brengt LG niet alleen luxe smartphones uit, maar ook smartphones die voorzien zijn van wat mindere specificaties. De nieuwste smartphone die door LG is uitgebracht, is de LG G3. Deze smartphone wordt niet voor niets omschreven als het vlaggenschip van LG. Het toestel heeft namelijk een 5,5 inch scherm. Dit is op dit moment één van de grootste schermen die te verkrijgen zijn. Ook is de LG G3 een super snelle smartphone. Het toestel heeft namelijk een 3,5 GHz quad-core processor. Het toestel bevat natuurlijk nog vele andere specificaties, die de gebruiker kan gaan ontdekken.

De luxere smartphones die door LG worden uitgebracht, vallen in een iets hogere prijsklasse. Zo ligt de aanschafprijs van de LG G3 namelijk rond de € 649,-. Dit is natuurlijk behoorlijk hoog. Zodoende wordt deze smartphone aangeboden in combinatie met een abonnement. Over het algemeen worden alle telefoons die door LG zijn uitgebracht afgenomen in combinatie met een abonnement. Tegenwoordig hoeven de kosten van een abonnement niet meer zo hoog op te lopen. Er worden vaak leuke aanbiedingen aangeboden waardoor de kosten dalen. Ook kan de gebruiker bij de meeste aanbieders spelen met zijn of haar abonnement. Zo kunnen bijvoorbeeld de belminuten maandelijks worden verlaagd of verhoogd. Ook biedt elke aanbieder de mogelijkheid om het verbruik van het abonnement dagelijks in de gaten te houden. Zo kunnen de kosten dus extra goed in de gaten worden gehouden.

Besturingssysteem LG

LG maakt ook gebruik van het populaire besturingssysteem Android. Dit is alleen niet altijd het geval geweest. Voordat LG gebruik ging maken van Android, had LG een eigen besturingssysteem. Dit besturingssysteem had de naam OS en was door LG zelf ontwikkeld. LG had alleen niet de tijd en de kennis om het besturingssysteem constant te vernieuwen, zodoende is LG overgestapt op Android.