LG G3

LG brengt al jaren lang mobiele telefoons uit en dit doen ze met succes. De nieuwste smartphone die door LG is uitgebracht, is de LG G3. De LG G3 is de opvolger van de LG G2. De LG G2 is een populaire smartphone die in de smaak valt bij de gebruikers. LG Heeft dan ook de moeilijke taak, om deze smartphone te overtreffen. LG Heeft hier erg aar best op gedaan en zodoende de LG G3 uitgebracht. LG heeft er dan ook bewust voor gekozen om flink wat aanpassingen te doen. Zo heeft het nieuwe toestel een vergroot scherm van maar liefst 5,5 inch. Ook heeft LG de resolutie flink aangepast, zodat alles perfect is af te lezen op het scherm. De camera’s aan de voor- en achterkant vervullen natuurlijk een hele belangrijke functie. De LG G3 heeft aan de achterkant een camera van 16,0 megapixels. Naast deze camera zit een extra sensor om tijdens het maken van foto’s of video’s bepaalde dingen scherper te stellen. Aan de voorkant van het toestel zit een camera met 2,1 megapixels.

Modellen, uitvoeringen en prijzen

Doordat de LG G3 een iets groter scherm heeft gekregen, is het natuurlijk logisch, dat het toestel ook iets groter wordt. De hoogte van het nieuwe toestel is 146,3 mm en het toestel is 74,6 mm breed. Het toestel is 9,1 mm dik en het toestel weegt 151 gram. Hiermee is het toestel iets zwaarder en dikker dan het grootste gedeelte van de concurrentie. Dat het toestel iets zwaarder is, is gemakkelijk te verklaren. De LG G3 heeft namelijk een aluminium behuizing. Deze aluminium behuizing zorgt ervoor dat het toestel tegen een stootje kan e erg gemakkelijk in de hand ligt. Ook geeft deze aluminium behuizing het toestel een erg luxe uitstraling. De LG G3 is te verkrijgen in drie verschillende uitvoeringen, namelijk wit, goud en zilver. Deze drie uitvoeringen sluiten dan ook weer perfect aan bij de luxe die LG met haar nieuwe toestel wil uitstralen. De LG G3 is te verkrijgen met een opslaggeheugen van 16GB of 32 GB. In deze twee varianten zal natuurlijk iets prijsverschil zitten. De aanschafprijs van dit toestel ligt rond de € 649,-. Dit is natuurlijk een gemiddelde en kan per smartphone natuurlijk nog iets verschillen onder andere door de grootte van het opslaggeheugen. Over het algemeen wordt de LG G3 afgenomen in combinatie met een abonnement. Op deze manier hoeft de aanschafprijs niet te worden betaald, maar wordt er maandelijks een vast bedrag voor het abonnement betaald. De meeste gebruikers vergelijken van te oren nog even de te verkrijgen abonnementen. Zodoende weten ze altijd dat ze de beste optie hebben gekozen.

Plus- en minpunten van de LG G3

Een pluspunt van het nieuwste toestel van LG is het vergrote scherm van 5,5 inch. Op dit scherm is namelijk alles goed af te lezen. Ook is het op de LG G3 een feest om foto’s en video’s te bekijken. Dit komt niet alleen door het grote scherm, maar ook door de resolutie. De LG G3 heeft namelijk een resolutie van 2560 x 1440 pixels, waardoor alles op het scherm haarscherp wordt afgebeeld.

Een minpunt van de LG G3, is de camera aan de voorkant van het toestel. Deze camera heeft namelijk maar 2,1 megapixels. Op dit moment is het maken van een selfie helemaal in en met deze camera worden de selfies niet zo scherp. LG had aan de voorkant van het toestel een camera moeten plaatsten met meer megapixels.

Specificaties

De LG G3 is een supersnel toestel met een 3,5 GHz quad-core processor. Hiermee is de LG G3 één van de snelste smartphones op dit moment. Het besturingssysteem waar het toestel op draait, is Android KitKat 4.4.2. De LG G3 kan draadloos opgeladen worden, waardoor je het toestel dus nooit hoeft te missen.