Algemene informatie Nokia

Nokia is een Fins bedrijf dat is opgericht 1865. Nokia is dan ook één van de oudste bedrijven in deze branche. Nokia ontwikkelde natuurlijk niet meteen van het begin af aan al mobiele telefoons, want die bestonden toen nog niet. De plaats waarin het bedrijf is opgestart heette Nokia en daar heeft het bedrijf haar naam dan ook aan te danken. Nokia heeft bekendheid gekregen door het maken van rubberproducten. Pas vanaf de jaren 80 begon Nokia zich te richten op de markt van mobiele telefonie. Tot die tijd maakte Nokia dus alleen maar rubberproducten. De eerste mobiele telefoon die Nokia uitbracht was de Nokia 1011. Dit toestel had haar naam te danken aan de dag dat dit toestel werd uitgebracht, namelijk op 10 november 1992. Nokia heeft dus echt de tijd genomen om er voor te zorgen dat haar eerste mobiele telefoon perfect zou zijn. De toestellen die door Nokia werden uitgebracht vielen erg in de smaak. Het ging zelfs zo goed met het bedrijf, dat zij een bepaalde tijd marktleider is geweest in deze branche. Een ander leuk feitje is, dat Nokia in 2007 haar miljardste telefoon verkocht. Toch had het succes ook een keerzijde. In 2007 kreeg het bedrijf een behoorlijke klap en er moesten zelfs mensen uit. Dit was natuurlijk een grote domper voor Nokia. Nokia moest dan ook wat doen. Zodoende is er in 2011 een deal gesloten met Microsoft. Microsoft heeft nu de gehele mobiele tak van Nokia overgenomen. Aangezien Nokia zo’n bekende naam is, brengt Microsoft nog wel steeds smartphones uit onder de naam Nokia.

Nokia Smartphones en abonnementen

Nokia is één van de oudste spelers in deze markt, zodoende is het natuurlijk niet gek dat Nokia ook al een behoorlijk aantal mobiele telefoons heeft uitgebracht. Nokia gaf al haar telefoons cijfers mee, zodat ze erg herkenbaar zouden zijn. De eerste telefoons waren natuurlijk erg simpel, maar de gebruikers wisten ook niet beter. Langzamerhand werden de mobiele telefoons steeds meer voorzien van snufjes. Zo kregen de mobiele telefoons op een gegeven moment een camera om video’s en foto’s te maken. Dit was natuurlijk fantastisch. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken, of het is wel aanwezig bij de smartphones. Nokia luistert ook altijd goed naar haar gebruikers om hun wel tegemoet te kunnen komen. Het nieuwste Nokia model, dat door Microsoft i uitgebracht, is de Nokia Lumia 930. Dit toestel heeft niet alleen een luxe uitstraling, maar het toestel is ook nog eens erg snel. Daarnaast heeft het toestel ook nog eens een camera van maar liefst 20,0 megapixels. De foto’s en video’s die hiermee geschoten worden zullen weliswaar prachtig zijn.

Er zijn tegenwoordig nog een aantal oudere modellen van Nokia te verkrijgen. Deze toestellen zijn erg geschikt voor de losse verkoop. De nieuwere toestellen zijn daar te duur voor en zodoende worden die modellen voornamelijk aangeboden in combinatie met een goedkope abonnementen. De gebruiker mag dan natuurlijk zelf bepalen hoe het abonnement er uit komt te zien. Op deze manier kan de gebruiker ook meteen de kosten in de gaten houden.

Besturingssysteem

De Nokia toestellen maken allemaal gebruik van het besturingssysteem Windows Phone. Dit besturingssysteem is door Microsoft ontwikkeld. In april 2014 is de nieuwste versie van dit besturingssysteem uitgebracht, genaamd Windows Phone 8.1. De Nokia Lumia 930 en de Nokia Lumia 630 zijn op dit moment de enigste twee toestellen die gebruik maken van de nieuwste versie van dit besturingssysteem.