Algemene informatie Samsung

Samsung is een bekend bedrijf dat al jaren meedraait. Samsung is opgericht als een elektronicabedrijf in 1969. Het bedrijf werd toen der tijd opgericht in Zuid-Korea. De oprichter van het bedrijf Samsung was Lee Byung Chull. De bedoeling van Samsung was, om zo groot mogelijk te worden door het verkopen van huishoudelijke apparaten. Samsung deed dit heel sli, aangezien hier veel vraag naar was. Hierdoor groeide Samsung al heel snel uit tot een groot en bekend bedrijf. Tegenwoordig is er aan deze status niets veranderd, aangezien Samsung actief is in meer dan 50 verschillende landen. Samsung kreeg op een gegeven moment in de gaten, dat de telefonie markt een hele interessante markt was. Samsung bedacht zich geen moment en wist dat ze hier iets mee moesten doen. Vanaf de jaren 90 is Samsung zich dan ook bezig gaan houden met het uitbrengen van mobiele telefoons. Dit is een beslissing geweest, waar Samsung nog nooit spijt van heeft gehad. Tegenwoordig is Samsung namelijk een erg belangrijke speler in de telefonie markt.

Smartphones en abonnementen

De eerste mobiele telefoons die Samsung uitbracht, waren natuurlijk hele andere modellen dan de modellen die tegenwoordig uitgebracht worden. Niet zo gek natuurlijk, aangezien Samsung in de jaren 90 begon met het uitbrengen van mobiele telefoons. En iedereen kan zich vast nog wel herinneren hoe de telefoons er toen der tijd uitzagen. De toestellen werden vaak vergeleken met koelkasten. Dit is best grappig te noemen, aangezien de smartphones die tegenwoordig uitgebracht worden ook steeds groter worden. De smartphones die Samsung tegenwoordig uitbrengt, vallen allemaal onder de Galaxy lijn. Samsung is in 2009 begonnen met deze lijn. De smartphones uit deze lijn zijn dan ook erg populair en vallen onder de top toestellen. De Samsung Galaxy III zorgde voor een recordomzet voor Samsung. De opvolger van dit model, de Samsung Galaxy S4 overtrof alle verwachtingen. Dit toestel werd in 2013 namelijk uitgeroepen tot de meest gewilde smartphone. De opvolger van dit populaire toestel is ook al uitgebracht, genaamd de Samsung Galaxy S5. Dit nieuwste toestel is nog iets groter en beter dan de voorganger. Samsung verwacht dat dit nieuwste toestel ook weer voor een erg goede omzet gaat zorgen.

De smartphones die zijn uitgebracht door Samsung, worden over het algemeen allemaal afgesloten met een abonnement. Dit komt doordat de aanschafprijs van deze toestellen behoorlijk hoog liggen. Zo ligt de aanschafprijs van de Samsung Galaxy S5 gemiddeld rond de € 700,-. Niet alle gebruikers hebben de luxe dat zij dit toestel los kunnen kopen. De oudere toestellen uitgebracht door Samsung, worden wat vaker los verkocht, hiervan ligt de aanschafprijs dan ook stukken lager. Er zijn vele verschillende aanbieders, die abonnementen aanbieden bij de toestellen van Samsung. De gebruiker kan zelf kiezen voor welke aanbieder hij of zij wil gaan. Ook heeft de gebruiker de vrijheid om zijn of haar eigen abonnement samen te stellen. De ene gebruiker belt bijvoorbeeld meer als de andere gebruiker en zodoende kan een gebruiker naar aanleiding van zijn eigen belgedrag zijn abonnement bepalen. Ook is de gebruiker vrij om te bepalen hoeveel smsjes hij of zij per maand wil sturen en hoeveel mb’s er per maand kunnen worden verbruikt. Aan de hand van het gekozen abonnement, wordt er een vast maandelijks bedrag bepaald wat de gebruiker moet gaan betalen.

Besturingssysteem Apple

De smartphones die Samsung tegenwoordig uitbrengt maken gebruik van het besturingssysteem Android. Daarnaast maakt Samsung ook nog gebruik van de besturingssystemen Bada en Windows Phone. Deze twee laatste besturingssystemen zijn alleen van toepassing op de oudere modellen van Samsung.