Algemene informatie Sony

Sony is een bedrijf dat wereldwijd actief is. Niet allee met haar mobiele telefoons, maar ook met andere apparaten. Sony ontwikkeld namelijk ook nog steeds camera’s en televisies. Hier is Sony dan ook bekend mee geworden. Sony is zich namelijk pas vanaf 2001 gaan richten op de mobiele telefonie markt. Sony deed dit samen met Ericsson en er werd geopereerd onder de naam Sony Mobile Communications. Dit hielden de bedrijven een tijdje vol en ze brachten een aantal mobiele telefoons uit. Totdat in 2011 Sony het deel van het bedrijf van Ericsson opkocht. Toen ging Sony alleen verder onder de naam Sony. De toestellen die Sony uitbrengt vallen erg goed in de smaak bij gebruikers. Het nieuwste toestel dat Sony heeft uitgebracht is de Sony Xperia Z2. De Xperia lijn is erg populair en er wordt verwacht dat Sony deze lijn nog wel een tijdje gaat voortzetten.

Sony smartphones en abonnementen

Sony heeft al een behoorlijk aantal mobiele telefoons uitgebracht. Eerder natuurlijk samen met Ericsson en daarna alleen. De eerste toestellen waren natuurlijk erg simpel, maar steeds werden er nieuwe snufjes aan de toestellen toegevoegd. Sony begreep erg goed, dat hier vraag naar was. Zo voegde Sony op een gegeven moment een camera toe aan de mobiele telefoon. Hier werd erg positief op gereageerd. Ook vond Sony het een goed idee, dat gebruikers ook muziek konden luisteren via de mobiele telefoon. Zodoende werd er een mp3-speler aan de mobiele telefoon toegevoegd. Zo bleef Sony doorgaan. Dit moest natuurlijk ook, om bij te kunnen blijven bij de concurrentie. Tegenwoordig zijn de smartphones voorzien van de gekste snufjes en applicaties. Niets is gek genoeg. Ook zijn de toestellen niet alleen functioneel, maar het oog wil ook wat. Dus het design van de smartphone moet ook nog eens perfect in orde zijn. Dit is Sony goed gelukt bij de Sony Xperia Z2. Het nieuwste paradepaardje van Sony. Dit toestel is iets groter ten opzichte van de voorganger, maar dat betekend wel dat het toestel een scherm heeft van maar liefst 5,2 inch. Hierop is natuurlijk alles perfect zichtbaar. Ook is Sony met de camera aan de gang geweest en het nieuwste toestel heeft een camera van 20,7 megapixels. Hiermee loopt Sony ver vooruit op de concurrentie. Deze camera zorgt er natuurlijk voor dat er prachtige foto’s en video’s kunnen worden gemaakt. Ook kan het toestel overal gebruikt worden, dit komt doordat het toestel stof en water bestendig is.

De gebruiker kan zelf bepalen hoe hij of zij de smartphones van Sony wil afnemen. De gebruiker heeft hierin twee opties, het toestel kan namelijk los worden gekocht of er kan worden gekozen voor een abonnement. De meeste gebruikers kiezen dan voor de laatste optie. Op deze manier hoeft niet de totale aanschafprijs van het toestel te worden betaald, maar alleen de vaste maandelijkse kosten voor het abonnement. Er kan in bepaalde situaties nog wel een bijdrage worden gevraagd voor de smartphone. Dit hangt af van de invulling en de duur van het gekozen abonnement. De gebruiker mag namelijk zelf bepalen bij welke aanbieder het abonnement wordt afgesloten en hoe het abonnement wordt ingedeeld.

Besturingssysteem

Sony laat al haar toestellen draaien op het besturingssysteem Android. Dit besturingssysteem is erg bekend en wordt dan ook door verschillende aanbieders gebruikt. Het best Android is ontwikkeld door Google. Daarom is het ook niet zo gek, dan op deze smartphones verschillende applicaties van Google worden aangeboden. Op dit moment is Android KitKat 4.4.2. de laatste versie, maar er gaan al geruchten dat Google bezig is met een nieuwere variant.